National Museum Bike Storage facility

Project details

  • Location: Canberra, ACT
  • Client: Bike Storage (Builder)
  • Project Challenge: Structural design of an unusual bike storage facility with multi-faceted mirrored faced.

The Australian National Museum is an unusual building so it is not surprising that when they decided to add a bike storage facility it was not going to be straight forward. The architect’s design was for a mirrored stainless steel front wall with various angles that culminated in a cantilevered roof area at one end. Ascent’s engineer collaborated closely with the builder to develop a design and construction methodology that allowed for this seemingly complex project to be delivered efficiently – on time and on budget.

 

KIND WORDS FROM OUR CLIENTS

Ascent Engineering has supported us expertly across many varied commercial and residential projects including work for the National Museum of Australia down to small scale residential projects. Over the years we have worked with Ascent Engineering G J Roth Pty Ltd have always found them to be highly professional and willing to discuss alternate approaches and solutions. Ascent Engineering communicate clearly and explain the rationale behind decisions. They have broad knowledge across many settings and we have found them punctual and flexible with scheduling which has supported our business’ commitment to quality and growth. We highly recommend them.

Bike Storage